Gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen.  Massage is één van de meest positieve vormen van aanraken die er is! Door je kind op een goede manier te masseren vergroot je het zelfbewustzijn en leert het zijn/haar lichaam kennen, waarderen en ontspannen.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden, beter slapen, leren en zich beter kunnen concentreren.

Individuele kindermassage
Aanraken is een van onze eerste levensbehoeften. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraken een belangrijke rol. Een knuffel van papa of mama als we gaan slapen, gevallen zijn, of gewoon zomaar even tussendoor. Aanraken en massages hebben een kalmerende werking op het gehele lichaam. Na een massage voel je ontspannen en energiek tegelijk. Kindermassage staat in het teken van ontspanning en kalmeren.

Voorbeelden van situaties waarin een regelmatige massage gunstig kan zijn bij kinderen:

  • Kinderen die niet goed slapen (inslapen en/of doorslapen)
  • Rusteloze kinderen
  • Hyperactieve kinderen
  • Kinderen die vaak ziek of verkouden zijn
  • Kinderen met groeipijnen of kinderen die niet goed groeien
  • Voor alle kinderen


Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar zijn er individuele massages in de praktijk. De ouder/verzorger is hierbij altijd aanwezig. In overleg met ouders en  het kind wordt na een intakegesprek gekozen om de rug, het gezicht, de buik, de benen of de voeten te masseren met olie.

Kinderen laten vaak duidelijk merken wanneer het genoeg is en geven goed aan wat ze wel en niet prettig vinden. 

Je kunt je zoon/dochter kennis laten maken met massage voor € 15.75 (half uur).